Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 18. marts 2025

Deltagere: Christian Østerballe, Cecilie Ernst, Anne-Britt Andersen, Heidi Sørensen, Jacob Volstrup, Sarah H. Bødkergaard, Jakob Frilev, Matilde Mikkelsen, Josephine Martine Kristensen Simonsen, Janne Richardt, Niels Reimer,  Søren Nielsen, Anders Groth

Afbud: Hans Christian, Matilde Mikkelsen
Ikke mødt: Heidi Sørensen

Mødeleder: Christian
Referent: Anders Groth

  1. Godkendelse af dagsordenen
    Godkendt

     

  2. Præsentation af bestyrelsen og velkommen til Jakob

     

  3. Orienteringspunkter

    Elevrådet:

    Er ved at skrive et brev, som skal sendes ud til virksomheder i byen om sponsorat om en vandautomat.  Udskolingen skal til Christiansborg og København. Mellemtrinet skal mødes med en politiker fra Byrådet. Fokus på affaldssortering, hvor forpersonerne har været at fortælle om det i klasserne.

    Personale:
    Mange teams har travlt med at forberede skole- og hjem samtalerne (elevsamtaler), og enkelte er allerede i gang med skole- og hjem samtalerne. 
    Tirsdag den 25/3 holder vi generalforsamling for Folkeholdet igen. Det har vi ikke fået gjort i nogle år. Der er foreløbig 20 tilmeldt.
    Vi havde en rigtig god trivselsdag, hvor vi startede med at være i kirke og efterfølgende var vi sammen med venskabsklassen. Det var en virkelig hyggelig formiddag, hvor vi mærkede sammenholdet og fællesskabet på tværs af skolen.
    Kulturcafe mandag d. 28/3 klokken 15-17 på skolebiblioteket

    Indskolingen:
    Fredag den 21.3 bliver der afholdt MGP fra 0800-0930 i indskolingen.
    Fredag den 11/4 tager alle lærere i indskolingen på besøg hos Gl. Hasseris skole.
    Mellemtrinnet:
    Vi er i gang med at forberede Skole-hjem-café på mellemtrinnet tirsdag d. 8. april fra 15.00 - 17.00.
    Denne afløser de andre samtaler i et forsøg på at få eleverne til at vise de forskellige ting frem som de arbejder med. Der vil selvfølgelig stadig være mulighed for en samtale, hvis der er et behov fra forældrene, men ellers er det jo en mulighed hele året, hvis der er noget omkring elevens læring eller trivsel. Vi regner med at flytte forberedelseslokale inden påskeferien, og vi glæder os til at komme i nyt lokale og komme tættere på klyngen og børnene :-)

    Udskolingen:
    8. årgang var i uge 7 på skolens formodede sidste skolerejse til udlandet - Berlin. Det var en fantastisk tur med en virkelig dejlig børnegruppe. Vi har inviteret forældrene i aften til fortællinger fra turen.
    Uge 6+7 afholdt vi den sidste officielle projektopgave, men forventer at bruge de bedste elementer af det fremadrettet. Synes den indeholder meget af det som forventes af børnene fremadrettet.
    Onsdag 9. april tager alle udskolingslærere og nogle valgfagslærere til kursus i kompetent karaktergivning på forvaltningen. Bliver godt med noget mere viden som vi kan bruge til fremtidige diskussioner.
    Ons + tor + fredag uge 15 afholder vi for første gang skriftlige terminsprøver for 8. årgang i dansk og matematik. Målet er at hjælpe dem til at forstå, hvilken situation de kommer i til den rigtige afgangsprøve.
    8.årgang har også været på introuge i uge 11.

    Medlemmer:
    Anne-Britt: VHG arbejder på noget skiltning på Multisalen for at synliggøre foreningen. Hvis skolebestyrelsen skal inddrages, er den for skiltning for VHG.

    Formand:
    Hilsen fra næstformanden i Skole og Forældre
    Hvad er vores SKB optaget af? Næstformanden (Louise)  vil gerne deltage i et møde enten fysisk eller online. 
    Værktøjet Skolefamilier er nu blevet offentligt tilgængeligt
    Man kan sammenligne skoler på tværs af data og landsdele. 
    Invitation til Fælles skolebestyrelsesmøde i Solsidehallen d. 6/5 18.30-21.00
    Handler om Trivselkommissionens anbefalinger, hvor Lene Tanggaard holder oplæg. Tilmelding kommer i vores Aula-tråd.

    Skoleledelsen:
    Folkeskolens kvalitetsprogram - hvor er vi nu?
    Projektopgave - Kommer til at være i en ændret udgave
    Karakter i 6/7 klasse - Ledelsen og medarbejdere har intet ønske om karakterer tidligere. 
    Timebanken - Skal være mere indsatsbaseret end nu, hvor alle får det samme. Vi vægter fleksibilitet højt, så det ikke er låst fra starten af året.
    Timefordelingsplanen - Skal godkendes af SKB senere, når ledelsen er færdig med at udarbejde den ud fra UVMs forslag. 
    Status på skoleindskrivning - Vi indskriver 3 ekstra børn, end vi oprindeligt troede, da vi har fået 3 tilflyttere.  
    Klassearbejde - Der pågår et arbejde omkring vores 6.årgang, hvor der er lavet forskellige tiltag og handleplaner.  
    Suppleringsvalg til SFR - Info kommer i Aula-tråden
    Modulordning - Starter 1/4-25 i DUS1, hvor man kan tilmelde sig afhængigt af, hvornår man har behovet for pasning. Der er følgende muligheder: Morgen, eftermiddags- eller heldagsmodul. Ændret åbningstider meldt ud på Aula 13/2-25.

     

  4. Princip for PLC som ressourcecenter på Vester Hassing skole
    Hensigt: Godkendelse af revideret Princip for Pædagogisk Lærings Center (PLC) som ressourcecenter på Vester Hassing Skole jf. referat fra forrige skolebestyrelsesmøde.
    Beslutning: Godkendelse af princippet
    Enstemmigt vedtaget

     

  5. Ressourcetildeling
    Hensigt: Give skolebestyrelsen indsigt i ressourcetildelingen for kommende skoleår.
    Søren gennemgik “blomsten”, som beskriver, hvordan skolens ressourcetildeling hænger sammen. Ressourcen i Timebanken hedder 80/20 fordeling mellem lærer/pædagog. Vi har fået tildeling til 1 pædagog færre på skolen, så vi skal af med 1 på skolen, men der er allerede en, der har fundet nyt job fra 1/8-25, så vi skal ikke af med yderligere.

     

  6. Tilsyn: Princip for Vester Hassing Skoles brug af meddelelsesbogen,
    Hensigt: Gennemgå og vurdere Princip for Vester Hassing Skoles brug af meddelelsesbogen med afsæt i Spørgeramme 
    Niels skrev 2. februar 2025:
    “Vi lærere oplever, at meddelelsesbogen ikke bliver benyttet eller minimalt af forældrene, i.f.t. den tid vi bruger på at få skrevet i den".
    Vi skal overholde loven, så derfor skal vi skrive noget ind årligt.  
    HC og jeg har derfor en idé, hvor vi stadig får benyttet meddelelsesbogen, og hvor vi ved, at forældrene får læst det vi skriver,  samt de får talt med deres egne børn om deres skolegang.”
    Beslutning: Beslutte evt. revidering af princippet
    Niels gennemgik baggrunden for “ballonmodellen”, som et bud på at udfylde Meddelsesbogen. Vigtigt, der er få fokuspunkter for eleverne. Vi kiggede på skolens princip og på rammerne fra UVM. Hvad er skal? Og hvad er kan? Vi drøftede forskellige holdninger til Meddelelsesbogen. Formen skal ikke være den samme i udskolingen og indskolingen. Hvordan sikrer vi, at den bliver rigtigt udfyldt? Vigtigt med dialog mellem elev/forældre, men også elev/lærere især i udskolingen. Der mangler muligheder for at føre direkte ind i Meddelelsesbogen, når der er særlige indsatser, men de kan uploades manuelt som pdf f.eks. Der mangler overvejelser omkring uddannelsesønsker, som skal være en del af Meddelelsesbogen i udskolingen.  
    Niels og Christian udarbejder et forslag til et nyt princip for Meddelelsesbogen. 

     

  7. Forældrenes rolle i trivselsdebatten på baggrund af Trivselskommissionens rapport
    Hensigt: Drøfte hvilken rolle vi som forældre spiller i børns trivsel og hvordan vi som forældrevalgte i bestyrelsen kan fremme trivslen på vores skole.
    Stikord: Timebanken under Folkeskolens Kvalitetsprogram (fx lektiecafé, to-lærerordninger, holddannelse, trivselsfremmende indsatser osv.) Faktaark linket som bilag, 
    Beslutning: Plan for opdaterede beskrivelser af skolens trivselsfremmende redskaber (antimobbestrategi, trivselspolitik, trivselsforum og SamRum - alle beskrevet på skolens hjemmeside under “Sådan arbejder vi med trivsel”) samt tilføjelsen af trivselsfremmende tiltag i vores eksisterende principper. Dette besluttede skolebestyrelsen 24. januar 2023, så det må være på tide at få evalueret og besluttet videre tiltag herfra.
    Punktet udgår og tages op på næste SKB-møde.

     

  8. Evt.